Vila Globoče

 • 780.000€

Prodaja, Hiša       1999     600 m2

Prodaja, Hiša       1999     600 m2

 • 780.000€

Opis nepremičnine

Če iščete prestižno domovanje zase, rezidenco za tuje poslovne ali diplomatske predstavnike, ali potrebujete ekskluzivni sedež podjetja na relaciji med Celjem in Mariborom, vas vabim na ogled elegantne poslovno-stanovanjske vile, ki je naprodaj pri Vojniku blizu Celja.

Sedanja lastnika sta skrbno načrtovala in nadzorovala arhitekturno izvedbo notranjosti hiše. Z nepremičninami imata že veliko izkušenj, saj je to že njuna peta hiša, zato sta pri opremljanju svojega doma do potankosti uresničila svoje želje in načrte.

Vendar je s svojimi šeststo kvadratnimi metri stanovanjskih površin ta razkošna poslovno-stanovanjska rezidenca za dva postala prevelika, kajti otroci so se s svojimi družinami ustalili drugje.

Imenitna zunanja podoba in skrbno urejena okolica


Hišo, ki je bila zgrajena leta 1999, na severozahodu obdajajo travniki in gozd, ki so nezazidljive površine. Tako vam kot bodočemu lastniku te zares lepe vile razgleda ne bo zastrl noben objekt.Po besedah sedanjih lastnikov je na bližnjih poljih in travnikih velikokrat moč uzreti srne, ki plaho brskajo za hrano, le sto metrov oddaljeni gozd je kot nalašč za sprehode, nabiranje gob in gozdnih sadežev.Na vzhodni strani, kjer je markanten vhod z velikim zasebnim parkiriščem, pelje mimo hiše stara cesta Celje – Maribor. Vendar velja poudariti, da nasad, ki obdaja to elegantno rezidenco v Vojniku, deluje kot zvočni zid in tako v bivalnem delu hiše mimo vozečih vozil ni slišati.Razporeditev vseh prostorov je načrtovana tako, da so spalni in bivalni prostori orientirani na zatišno, severozahodno stran z razgledi na travnike in gozd, na jugovzhodno pa glavni vhod, sprejemnica in knjižnica.Prebivalci vile v Vojniku v vseh letnih časih uživajo v razgledu na unikatni nasad lastnega vrta. Skrbno urejen nasad obsega sedemsto cipres, vse ostalo izbrano rastje, ki krasi neposredno okolico hiše, pa je vzgojeno v stilu bonsaj.Vsekakor k prestižu sodi tudi lasten bazen, ob katerem boste kot novi lastnik vile lahko uživali že letošnje poletje. Zaradi tehnično dovršene izvedbe z oskrbovanjem bazena ne boste imeli praktično nobenih skrbi.Naj povem še, da je keramika na terasi pred bazenom izdelana v unikatnem beneškem slogu. V vročih poletnih teraso lahko zasenčite z električno vodeno tendo.Poslovno-stanovanjska rezidenca

 

Arhitekturno je hiša razdeljena na dva dela, in sicer na stanovanjski in poslovni del. V poslovni del stavbe se dostopa skozi glavni vhod, do stanovanjskega pa skozi glavni in tudi skozi stranski vhod. Tako je stanovanjski del od poslovnega lahko povsem ločen.

Sicer pa vila pri Vojniku obsega skupno tri etaže in to polklet, pritličje in mansardo. Vsaka etaža ima svoje ogrevanje in električno napeljavo in je tako povsem samostojna enota. Polkletna etaža je namenjena poslovni dejavnosti, ostali dve pa bivanju.

Sedaj vas vabim, da si skupaj ogledamo posamezno nadstropje te elitne poslovno-stanovanjske vile.

Kot rečeno, pritličje in mansarda sta urejena za udobno bivanje, večji del polkletne etaže pa je namenjen opravljanju poslovne dejavnosti.

V polkleti so na voljo naslednji prostori: družabna soba, spalnica za goste, fitnes kabinet, kuhinja, soba za savno s tušem (pripravljene so že vse inštalacije za vgradnjo kabine), kopalnica in utiliti.

Družabna soba s šankom, kjer sedanji lastniki prirejajo druženja ob dobri hrani in izbrani pijači, je najbolj priljubljen prostor v tej etaži …

Spalnico za goste bogatijo izbrani kosi stilnega pohištva, ki bodo novemu lastniku lahko na voljo za odkup.

V polkleti so še prostori, ki pripadajo stanovanjskemu delu: prostorna garaža za dva avtomobila, orodjarnica (ki je lahko tudi kolesarnica), kurilnica, kuhinja in vinska klet. Vinska klet je hlajena naravno in klimatsko.

 

Razkošno udobje bogatih materialov in izbrane opreme

 

Lastnika sta tako zunanji videz kot tudi notranjo opremo te elegantne poslovno-stanovanjske vile pri Vojniku prilagodila potrebam zahtevnega stanovalca.

Vsi materiali so bili skrbno izbrani, interjer pa opremljen s prefinjenim občutkom za udobje in toplino doma. Oglejmo si sedaj še pritlično etažo in mansardo te luksuzne poslovno-stanovanjske vile.

V pritličju, kjer je glavni vhod, je prostorna sprejemnica, takoj na desno pa razkošna knjižnica. Po meri izdelane knjižne omare in pisalno mizo iz masivnega lesa bogatijo intarzije iz orehove korenine.

Svetla in prostorna dnevna soba s kaminom je kot nalašč za družinska srečanja. Dnevna soba se nadalje odpira v elegantno jedilnico za dvanajst ljudi, ki je primerna tako za neformalna druženja kot tudi za ekskluzivne poslovne večerje. Iz jedilnice dostopate v kuhinjo, kjer je še dodaten jedilni kot za štiri osebe. Kuhinjski elementi in aparati so vrhunske izdelave in bodo bodočemu lastniku te elitne hiše na voljo za nadaljnjo uporabo.

V pritličju so še: spalnica, prostorna garderobna soba, kopalnica z WC-jem, kadjo in parno tuš kabino ter še en ločen WC. Udobna kopalnica s parno tuš kabino in kadjo v pritličju. Vsa oprema se vsakemu prostoru prilega do popolnosti, saj je bila izdelana po meri. Kot novi lastnik se boste lahko dogovorili za odkup. S prefinjenim občutkom za detajle sta lastnika po naročilu dala izdelati vitraže, katerih avtor je eden najbolj znanih slovenskih vitražerjev.

Vse notranje in zunanje ograje so izdelane iz ročno kovanega železa.

V mansardi je lepo izdelano in delno opremljeno trisobno stanovanje, ki obsega dve spalnici z razgledom na bližnja polja in gozd, dnevno sobo z izhodom na teraso, kuhinjo (neopremljena), kopalnico (tuš, kad, WC) in utiliti.

Omeniti še velja, da so notranja vrata v vseh etažah izdelana iz masivnega lesa, v vseh kopalnicah pa je poleg klasičnega centralnega ogrevanja tudi talno gretje.

 

Edinstvena priložnost za bogatejšo prihodnost

 

Gradnja hiše je zelo zahteven proces. Veliko lažje je kupiti dokončan objekt. Če pa se ponudi priložnost kupiti nepremičnino, ki jo odlikuje elegantna arhitektura, njena notranjost pa je dovršena do zadnje podrobnosti, je tak nakup lahko edinstvena priložnost.

Nakup vile pri Vojniku je zaradi njene izbrane podobe ter dobre geografske lege izjemna možnost, ki se na slovenskem trgu nepremičnin ne pojavi velikokrat. To možnost bodo gotovo želeli hitro izkoristiti dobro obveščeni investitorji in potencialni kupci.

Če želite domovati v tako prestižnem objektu kot je vila blizu Celja, če iščete rezidenco za poslovneže ali diplomatske predstavnike, oziroma potrebujete ekskluzivni sedež podjetja na Štajerskem, vas vabim, da si čim prej zagotovite termin za ogled.

Podatki o nepremičnini

Updated on November 22, 2022 at 10:39 am
 • Ime nepremičnine: Vila Globoče
 • Regija: Celje, Vojnik
 • Tip nepremičnine: Prodaja
 • Velikost: 600 m2
 • Nadstropje: polklet, prit., mans.
 • Leto izgradnje: 1999
 • Leto prenove:
 • Velikost zemljišča: 1640 m2
 • Cena: 780.000€

Dodatno

 • Dostopnost: Oddaljenost od Vojnika: 2,5 km, kjer so na voljo vse storitve, nakupovalno središče, športna dvorana.
 • Polklet: soba za goste, družabna soba, soba za fitnes, soba za savno, priročna kuhinja (trenutno likalnica/pralnica), utiliti, vinska klet, 2 WC, dve kopalnici, garaža za dva avtomobila
 • Pritličje: knjižnica, sprejemnica, garderobna soba, spalnica, kopalnica, 2 WC, jedilnica za 12 ljudi, jedilnica za 4 ljudi, kuhinja, terasa
 • Mansarda: dnevna soba, kuhinja, dve spalnici, kopalnica z WC, utility, hodnik z garderobnimi omarami, terasa
 • Garaža: 2 avtomobila
 • Parkirišče: 15 avtomobilov
 • Bazen: 6m x 4,80 m; globina 1,70m
 • Nasad: 700 cipres, drevesa in unikatno grmičevje v stilu bonsaj
 • Ogrevanje: olje (v hiši kompletna napeljava za plin)
 • Vpis v ZK: urejeno
 • Oddaljenost od krajev: Celje 9km, Zreče (Terme) 14 km, golf igrišče blizu Slovenskih Konjic 15 km, Rogla (smučišče) 40 km, Maribor 58 km, Ljubljana 73 km.
 • AC izvoz: Ljubečna 7 km.
 • Dodatno: - dva ločena vhoda v hišo<br>- ločena elektrika na vsaki etaži<br> - ločeno ogrevanje vsake etaže<br> - snemanje in varovanje hiše 24/7 <br> - ADSL internet <br> - digitalni satelit (1200 TV programov iz vsega sveta)

Sorodne nepremičnine

Compare listings

Compare
Elizabeta Gruden
 • Elizabeta Gruden